Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
Για γονείς-κηδεμόνεςΓια εκπαιδευτικούςΓια μαθητές/τριεςΕκπαιδευτικοί Όμιλοι

Εκπαιδευτικός Μαθητικός Όμιλος «Επιχειρηματολογία-Αντιλογία” 2023-2024

Το σχολείο μας συγκρότησε και λειτουργεί φέτος τον Μαθητικό Εκπαιδευτικό Όμιλο «Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας».
Η Επιχειρηματολογία & Αντιλογία ως διδακτική και διαγωνιστική πρακτική καλλιεργεί τη δημοκρατική συνείδηση και συμπεριφορά των μαθητών και αναπτύσσει σημαντικές δεξιότητες όπως είναι η κριτική ικανότητα, η σωστή εκφορά του λόγου, η ευγένεια και ο σεβασμός προς τον συνομιλητή, το ομαδοσυνεργατικό πνεύμα, η ορθολογική σκέψη και νηφάλια τοποθέτηση σε διλημματικές καταστάσεις.
Οι μαθητές/τριες αφού εκπαιδευτούν κατάλληλα, θα κληθούν -σε τριμελείς ομάδες- να αντιλογήσουν και να επιχειρηματολογήσουν μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο και με συγκεκριμένους κανόνες με μία άλλη αντίπαλη ομάδα για ένα θέμα ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος.
Ο «Εκπαιδευτικός Όμιλος Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας» του σχολείου μας θα ολοκληρώσει τις εργασίες του την Άνοιξη του 2024 με τη συμμετοχή των μαθητών/τριων μας στους αγώνες «Επιχειρηματολογίας και Αυθορμήτου Λόγου» μεταξύ μαθητών Λυκείων των Δ.Δ.Ε. Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης, Σερρών και Χαλκιδικής.
Υπεύθυνες του Εκπαιδευτικού Ομίλου και της προετοιμασίας των μαθητών/τριών είναι οι εκπαιδευτικού του σχολείου μας κα Πολυξένη Πάπαρη, Αγγλικής Γλώσσας και κα Αντωνιάδου Μαρία, Φιλόλογος.