Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
Για γονείς-κηδεμόνεςΓια εκπαιδευτικούςΓια μαθητές/τριεςΕκδηλώσειςΣχολικές Γιορτές

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου – Εκδήλωση μνήμης και τιμής

Την Παρασκευή 27/10/2023 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Η γιορτή ξεκίνησε με την ανάγνωση του Πρακτικού του Συλλόγου Διδασκόντων για τον ορισμό σημαιοφόρων και παραστατών από την φιλόλογο κ. Δέσποινα Πούλου και την απονομή η παράδοση της σημαίας από τον διευθυντή του σχολείου κ. Χαράλαμπο Σαρηβασιλείου. Ακολούθησε η απονομή των αριστείων και βραβείων για την επίδοση των μαθητών/τριών κατά το σχολικό έτος 2022-2023.
Στη συνέχεια μαθητές και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν μια εξαιρετική εκδήλωση μνήμης και τιμής στο Έπος του ‘40, που επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί κ. Ευάγγελος Πλάκας και Κων/νος Γεωργιάδης. Ο ηρωισμός και η αυτοθυσία των Ελλήνων αγωνιστών και οι δραματικές συνέπειες του πολέμου και της ναζιστικής κατοχής αποδόθηκαν με παρουσίαση του ιστορικού χρονικού, προβολή αρχειακού υλικού, ανάγνωση κειμένων, απαγγελία ποιημάτων και εκτέλεση τραγουδιών από την χορωδία και το μουσικό σχήμα του σχολείου μας. Το επετειακό αυτό αφιέρωμα έκλεισε με Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους/ες τους μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς μας που συνέβαλαν στη επιτυχία αυτής της εκδήλωσης!