Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
Εκδρομές-ΕπισκέψειςΣχέδιο Δράσης

Εκπαιδευτική επίσκεψη και ξενάγηση στις παραγωγικές μονάδες της Γαλακτοβιομηχανίας ΚΡΙ ΚΡΙ

Την Πέμπτη 14-03-2024 στα πλαίσια του σχεδίου δράσης «Μετάβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και διασύνδεση με την αγορά εργασίας», πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη-ξενάγηση των μαθητών της Γ΄τάξης θετικής κατεύθυνσης του 1ου ΓΕΛ με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Τζίκα Ε. (ΠΕ 04.02) και Αλεξοπούλου Α. (ΠΕ 04.04) στις υπερσύγχρονες παραγωγικές μονάδες της Σερραϊκής Βιομηχανίας ΚΡΙ ΚΡΙ.

Αρχικά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Διοίκηση της εταιρίας για την τιμή που μας έκανε να ανοίξει για πρώτη φορά τις πόρτες των παραγωγικών μονάδων του εργοστασίου σε μαθητές και ιδιαίτερα τους κ. Μπαρμπούτη Δημήτρη (Δ/ντή Εργοστασίου και Λειτουργιών), Τραγούδα Κώστα (Δ/ντης R&D και αειφορίας) και τον Τσομπάνη Παναγιώτη (Project Manager) για την υποδειγματική ενημέρωση σχετικά με την ιστορία και τη λειτουργία της εταιρίας και των παραγωγικών μονάδων παγωτού, γαλακτοκομικών και βιοαερίου αλλά κυρίως για το ενδιαφέρον και τις πολύ χρήσιμες συμβουλές τους για το μέλλον των μαθητών μας.

Η επίσκεψη αυτή έδωσε στους μαθητές την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά πως λειτουργεί μία εξαγωγική βιομηχανία, τα προϊόντα της οποίας ταξιδεύουν σε 42 χώρες. Το κυριότερο όμως διαμόρφωσαν σαφή αντίληψη για τη σχέση των εργαζομένων του μέλλοντος με τη νέα τεχνολογία και με την παραγωγική διαδικασία αλλά και για τις επαγγελματικές δυνατότητες που προσφέρονται στις σύγχρονες παραγωγικές μονάδες και τις δεξιότητες που απαιτούνται.

Η πρώτη ξενάγηση πραγματοποιήθηκε στην υπερσύγχρονη παραγωγική μονάδα παγωτού, η οποία διαθέτει αυτόματες γραμμές παραγωγής που καλύπτουν όλους τους τύπους παγωτών δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να παρακολουθήσουν και να κατανοήσουν την πολύπλοκη διαδικασία όλων των σταδίων παραγωγής ενός παγωτού. Μάλιστα οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το παγωτό σε διαφορετικά στάδια της παραγωγής του και να αντιληφθούν με βιωματικό τρόπο τις αλλαγές που υφίσταται κατά τα στάδια διαμόρφωσής του.

Ακολούθησε ξενάγηση στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο γαλακτοκομικών που αποτελείται από γραμμές παραγωγής πλήρως αυτοματοποιημένες, αυστηρά απομονωμένες από εξωτερικές συνθήκες και πλήρως ελεγχόμενες μέσω συστημάτων ανίχνευσης. Δόθηκε στους μαθητές η μοναδική ευκαιρία να αντιληφθούν τη διαδρομή παραγωγής γιαούρτης στάδιο-στάδιο από τη στιγμή που συλλέγεται το γάλα  μέχρι τη σφράγισή του στη συσκευασία γιαούρτης εντός  24ωρών αλλά και να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία ελέγχου της διαδικασίας από το control room.

Στο σημείο αυτό πρέπει να ευχαριστήσουμε τους υπεύθυνους και των 2 παραγωγικών μονάδων που πρόθυμα μας ξενάγησαν και κυρίως διεξοδικά απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις των μαθητών, λύνοντάς τις απορίες τους, αλλά και σε όλες τους εργαζομένους που μας υποδέχτηκαν με χαμόγελο την ώρα της εργασίας τους.

Μαθητές και Εκπαιδευτικοί φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις και δοκιμάζοντας το ολοκαίνουργιο παγωτό της εταιρίας!