Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΓενικάΓια γονείς-κηδεμόνεςΓια εκπαιδευτικούςΓια μαθητές/τριεςΕκπαιδευτικά Προγράμματα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ: 1ο ΓΕ.Λ. Σερρών – Λύκειο Φυσικομαθηματικών Επιστημών “Acad. B. Petkanchin” Haskovo

Μια νέα εκπαιδευτική σύμπραξη με ευρωπαϊκό χαρακτήρα σχεδιάστηκε αυτές τις μέρες στο σχολείο μας. Το διήμερο 11-12 Ιανουαρίου 2024 υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας, μετά από πρόσκλησή μας, την κ. Gergana Petrova, Διευθύντρια του Natural Sciences and Mathematics High School “Acad. B. Petkanchin” της γειτονικής πόλης Χάσκοβο της Βουλγαρίας, συνοδευόμενη από την κ. Велизара Габроваτο, στέλεχος του Διοικητικού προσωπικού. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η διερεύνηση και ο σχεδιασμός κοινών εκπαιδευτικών δράσεων των δύο σχολείων. Κατά το διήμερο της επίσκεψης η κ. Gergana Petrova ξεναγήθηκε στις υποδομές του σχολείου μας, παρακολούθησε τη διδασκαλία των Μαθηματικών Γ’ τάξης Κατεύθυνσης Οικονομίας-Πληροφορικής & Θετικής (διδάσκων κ. Πλάκας Ευάγγελος) και συναντήθηκε με τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας. Επίσης, με τη συμβολή του Υποδιευθυντή κ. Τσεπελή και της εκπαιδευτικού Αγγλικής Γλώσσας κ. Πάπαρη δρομολογήθηκαν οι πρώτες κοινές εκπαιδευτικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στις Σέρρες, από 11 έως 15 Μαρτίου 2024 και θα περιλαμβάνουν την διδασκαλία φυσικών επιστημών και των μαθηματικών, την ανάπτυξη τεχνολογικών εφαρμογών στην διδακτική πράξη και περιβαλλοντικές, πολιτιστικές & αθλητικές δραστηριότητες με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών.
Τέλος, οι δυο διευθυντές, Χαράλαμπος Σαρηβασιλείου και Gergana Petrova υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δυο σχολείων εγκαινιάζοντας έτσι μια νέα διεθνή εκπαιδευτική σύμπραξη.
Η συνεργασία εντάσσεται στο πλαίσιο της διαπίστευσης του High School “Acad. B. Petkanchin” στο πρόγραμμα Erasmus+ για την περίοδο 2023-2027 και της συμμετοχής του 1ου Γενικού Λυκείου Σερρών ως συνεργαζόμενου εταίρου του στις δράσεις αυτές.
Ευχαριστούμε θερμά την κ. Gergana Petrova και το Natural Sciences and Mathematics High School “Acad. B. Petkanchin” για την αποδοχή συνεργασίας, τους εκπαιδευτικούς μας που συνέβαλαν ή θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη αυτής της συνεργασίας και τους μαθητές μας Αποστολία Κατσαβούνη, Σμηλιάνη Θεόδωρο και Κριστιάν Ζλατίνοβ για τις πολύτιμες μεταφραστικές υπηρεσίες που μας παρείχαν, όντας άριστοι γνωστές της Βουλγαρικής γλώσσας!