Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
Για γονείς-κηδεμόνεςΓια εκπαιδευτικούςΓια μαθητές/τριεςΕκδηλώσεις

Μια ενδιαφέρουσα διάλεξη Βιο-Ιατρικής Τεχνολογίας & Επαγγελματικού Προσανατολισμού για τους μαθητές μας

H σύγχρονη βιο-ιατρική τεχνολογία και οι ακαδημαϊκές & επαγγελματικές προοπτικές στο εξωτερικό ήταν το θέμα μιας πολύ ενδιαφέρουσας διάλεξης με τίτλο «ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ” που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας.
Προσκεκλημένος μας ο κ. Χρήστος Κυριακίδης Chris Kyriakidis, διεθνώς διακεκριμένος ερευνητής στο χώρο της Βιοχημείας & Φυσικής, PhD in Biochemistry (Macromolecular Crystallography), MSc in Physics, MBA, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Βιοτεχνολογίας gMendel® https://www.g-mendel.com η οποία, με έδρα την Κοπεγχάγη, καινοτομεί στη διάγνωση γενετικών διαταραχών σε όλο τον κόσμο. Ο κ. Χρήστος Κυριακίδης κατάγεται από τις Σέρρες και δραστηριοποιείται επιτυχώς εδώ και πολλά χρόνια στον κλάδο των φαρμάκων των BioTech και MedTec σε περισσότερες από 70 χώρες.
Μετά τη διάλεξη ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση στην οποία συμμετείχαν όλοι οι μαθητές/τριες της Β’ και Γ’ τάξης και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας.
Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22/12/2023 στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης «Μετάβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και διασύνδεση με την αγορά εργασίας» του Συλλογικού Προγραμματισμού 2023-2024.του 1ου Γενικού Λυκείου Σερρών.
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Χρήστο Κυριακίδη για την παρουσία του στο σχολείο μας και την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διάλεξη και συζήτηση!