Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
Για γονείς-κηδεμόνεςΓια εκπαιδευτικούςΓια μαθητές/τριεςΔιακρίσεις - ΒραβείαΕκπαιδευτικά Προγράμματα

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2024: Η συμμετοχή του σχολείου μας στον Πρωτότυπο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την Κυβερνοασφάλεια «Πιάσε τη Σημαία»

6-2-2024: Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2024

Μαθητές και μαθήτριες από την Α’ και Β’ Τάξη του σχολείου μας συμμετείχαν στον πρωτότυπο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα “Πιάσε τη Σημαία” (Capture the Flag), που προκήρυξε φέτος, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2024, το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας. Ο  διαγωνισμός υποστηρίζεται από την Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ως δράση που θα συνεισφέρει στις προσπάθειες για προσέλκυση νέων ατόμων στον κλάδο της Κυβερνοασφάλειας και τελεί και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Οι  μαθητές/τριες μας, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Πληροφορικής κ. Νικολάου Τσεπελή Υποδιευθυντή και κας Χαρίκλειας Τόμκου συνεργάστηκαν σε ομάδες των δύο ατόμων και προσπάθησαν με ιδιαίτερο ζήλο, επιμονή και ενθουσιασμό να λύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφιακούς γρίφους και να κατακτήσουν τα ¨σημαιάκια” επίλυσής τους. Οι προκλήσεις στις οποίες διαγωνίστηκαν οι μαθητές προερχόταν από τους τομείς της κρυπτογραφίας, του Forensics  (επεξεργασίας αρχείων) της ανάλυση δεδομένων επιθέσεων (pcap αρχεία) και του Social Engineering  (phishing/spear–phishing mails).

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές/τριες που συμμετείχαν σε αυτόν τον πρωτότυπο διαγωνισμό, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις τους και υιοθετώντας μια πιο ενεργή στάση απέναντι σε θέματα ασφάλειας στο Διαδίκτυο και ιδιαιτέρως στις μαθήτριες της ομάδας MARVEN10 οι οποίες κατάφεραν να λύσουν όλους τους γρίφους και να βρεθούν στην 18η θέση μεταξύ 180 ομαδικών συμμετοχών. Συγχαρητήρια επίσης στους υπευθύνους εκπαιδευτικούς Νικόλαο Τσεπελή και Χαρά Τόμκου για την προετοιμασία και υποστήριξη των μαθητών.

Οι απονομές των ΕΠΑΙΝΩΝ που χορηγήθηκαν από το  Ιδρύμα Τεχνολογίας και Έρευνας, στους υπευθύνους  εκπαιδευτικούς και συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/τριες  πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο  μας κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής.