Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
Για γονείς-κηδεμόνεςΓια εκπαιδευτικούςΓια μαθητές/τριεςΕκπαιδευτικά Προγράμματα

Επίσκεψη της Περιβαλλοντικής Ομάδας “Eco-Citizens” του Σχολείου μας στη Δήμαρχο Σερρών

Την 1η Φεβρουαρίου 2024 η Περιβαλλοντική Ομάδα “Eco- Citizens” του Σχολείου μας, συνοδευόμενη από τον Διευθυντή κ. Χαράλαμπου Σαρηβασιλείου και τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς, επισκέφτηκε  την Δήμαρχο Σερρών, κα Βαρβάρα Μητλιάγκα και συνομίλησε μαζί της  για θέματα που αφορούν την βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης μας.

Οι μαθητές/τριες μας ενημέρωσαν την κα Δήμαρχο για μια σημαντική δράση της Ομάδας “Eco- Citizens” κατά την οποία επισκέφθηκαν το Πάρκο (πρώην στρατόπεδο Παπαλουκά) της πόλης μας και κατέγραψαν την σημερινή του κατάσταση. Αφού επεξεργάστηκαν το υλικό που συνέλεξαν, συνέταξαν κείμενο με μια σειρά προτάσεων σχετικά με την ανάπλαση του πάρκου και την αξιοποίηση του χώρου αλλά και των κτιρίων που υπάρχουν σε αυτό προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Η κα Δήμαρχος, με ιδιαίτερη ευαισθησία και ενδιαφέρον σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης όπως και οι παρευρισκόμενοι στη συνάντηση κ. Παναγιώτης  Κεϊσογλου Αντιδήμαρχος Παιδείας και κ. Ελένη Μαδεμλή Προϊσταμένη του Τμήματος Πολεοδομίας του Δήμου Σερρών, άκουσαν με προσοχή τις προτάσεις των μαθητών/τριών μας, απάντησαν στις ερωτήσεις τους για θέματα σχετικά με τη βιωσιμότητα της πόλης μας και τους ενθάρρυναν να συνεχίσουν την ωραία αυτή προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενεργούς συμμετοχής στα κοινά.

Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες, με ιδιαίτερη ικανοποίηση από την εμπειρία της συνάντησης αυτής, συνέχισαν την δράση τους παίρνοντας συνεντεύξεις από πολίτες στο κέντρο της πόλης των Σερρών σχετικά με τις απόψεις τους σε θέματα βιωσιμότητας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Ευχαριστούμε την Δήμαρχο Σερρών για την τιμητική και πραγματικά θερμή υποδοχή και φιλοξενία που επεφύλαξε στην Ομάδα μας  καθώς και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και την Προϊσταμένη του Τμήματος Πολεοδομίας του Δήμου Σερρών για τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις τους. Ευελπιστούμε να παρουσιαστούν και άλλες ευκαιρίες για μελλοντική επικοινωνία μας.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί της  Περιβαλλοντικής Ομάδας του σχολείου μας  “Eco- Citizens” είναι οι εκπαιδευτικοί Τσεπελής Νικόλαος (Υποδιευθυντής), Τόμκου Χαρίκλεια και Πάπαρη Πολυξένη.

 

Φωτογραφικό υλικό: