Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
Για γονείς-κηδεμόνεςΓια εκπαιδευτικούςΓια μαθητές/τριεςΕκδηλώσεις

Μια ξεχωριστή εκδήλωση του σχολείου μας με ομιλητή τον Αστροφυσικό & Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών κ. ΣΤΑΜΑΤΙΟ ΚΡΙΜΙΖΗ

Ο κ. Σταμάτιος Κριμιζής, Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, παγκοσμίως διακεκριμένος επιστήμονας & ερευνητής στα σπουδαιότερα διαστημικά προγράμματα της NASA, ήταν ο ομιλητής της εκδήλωσης «∆ιαστημικές Αποστολές: Απόκτηση γνώσης σε αχαρτογράφητα νερά» που διοργανώθηκε από το 1ο Γενικό Λύκειο Σερρών, την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, τον Δήμος Σερρών και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών.
Με βαθιά γνώση του και απλότητα στο λόγο, ο κορυφαίος Έλληνας αστροφυσικός καθήλωσε το μαθητικό κοινό της πόλης μας στην κατάμεστη αίθουσα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών («ΑΣΤΕΡΙΑ»). Ταξίδεψε τους μαθητές στον μαγικό κόσμο των γαλαξιών και παρουσίασε όλες τις προσπάθειες για την εξερεύνησή τους αλλά τη θέση της ανθρώπινης ύπαρξης μέσα σε αυτό το περιβάλλον.
Στο τέλος της καθηλωτικής ομιλίας του, και πριν απαντήσει στις ερωτήσεις των μαθητών, ο κ. Κριμιζής απευθυνόμενος συμβουλευτικά προς τους μαθητές, έδωσε το περίγραμμα της δικής του λαμπρής πορείας που περικλείεται στις έννοιες: «Όνειρο-Γνώση-Δουλειά-Αμφισβήτηση-Ήθος-Αξιοκρατία»
Σε ανάμνηση της επίσκεψης απονεμήθηκε από τον Δ/ντή του σχολείου μας κ. Χαράλαμπο Σαρηβασιλείου στον κ. Σταμάτιο Κριμιζή το Ιστορικό Λεύκωμα «Σέρρες 1863-1913» του συγγραφέα Βασίλειου Καφταντζή και ο τόμος «Ανακάλυψε την Ιστορία της Αμφίπολης» της Αρχαιολόγου κ. Κατερίνας Περιστέρη, ενώ η μαθήτρια του σχολείου μας Ιφιγένεια Μαλισσόβα χάρισε στον διακεκριμένο επιστήμονα μια προσωπογραφία του που φιλοτέχνησε η ίδια!
👏Το σχολείο μας συγχαίρει τον εκπαιδευτικό κ. Βασίλειο Παπαχρήστου για καθοριστική συμβολή του στην υλοποίηση αυτής της ξεχωριστής εκδήλωσης και όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες μας που συνέβαλλαν στην διοργάνωσή της.
🙏Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Σταμάτιο Κριμιζή για την ιδιαίτερη τιμή να αποδεχθεί την πρόσκληση του σχολείου μας για να απευθυνθεί προς τη μαθητική κοινότητα και την κοινωνία των Σερρών.
🙏Ευχαριστούμε τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο, την Δήμαρχο Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα και τον Δ/ντή της Δ.Ε. Σερρών κ. Δημήτριο Σωτηριάδη για τη πολύτιμη συνεργασία στη διοργάνωση της εκδήλωσης καθώς τον εκπρόσωπο του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπαίδευσης κ. Ιωάννη Καραβασίλη, Δ/ντή ΔΠΕ Σερρών.
🙏Ευχαριστούμε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών για την παραχώρηση της Αίθουσας, τους δωρητές των βιβλίων κ. Βασίλειο Καφταντζή και κα Κατερίνα Περιστέρη, το προσωπικό του ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. της Δ.Δ.Ε. ΣΕΡΡΩΝ (Γιάννης Ρίτας, Πέτρος Ταχματζίδης, Βάϊος Κοφίτσας) για την τεχνική υποστήριξη, απευθείας μετάδοση και εγγραφή της ομιλίας, το Εργαστηριακό Κέντρο Σερρών και το “ΦΩΤΟ ΚΛΙΚ” για τη διάθεση τεχνικού εξοπλισμού, τις επιχειρήσεις “ΟΡΙΖΩΝ”, “Φυτοενέργεια”, “Αφοι Σωτηρόπουλοι”, “Φωνή της Βισαλτίας”, “Νέκταρ ΑΕ” και τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας που στήριξαν οικονομικά την εκδήλωση!